24. jul 2023 15:55

Brnabić: Zakonom o privrednim društvima ne privatizuju se javna preduzeća

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Zakonom o privrednim društvima ne privatizuju se javna preduzeća

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da je Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije veoma važan za privredu i građane i da se njime ne privatizuju javna preduzeća i nacionalna dobra, kakvih kritika je bilo u prethodnom periodu.

"Predlog ovog zakona je važan za našu zemlju i građane, za konkurentnost privrede i uvećanje bogatstva preduzeća profesionalizacijom upravljanja njima. Zakonom bi otpočeli sistemsku reformu upravljanja svim privrednim društvima, pa i javnim preduzećima“, rekla je Brnabić na sastanku sa novinarima u Palati Srbije, koji je Vlada organizovala da bi se otklonile nedoumice oko ovog zakonskog predloga.

Premijerka je kazala da je predlog izazvao mnoge polemike i nedoumice i da je povučen iz procedire kako bi prošao još  jedan krug javne rasprave.

Vlada Srbije neće odustati od zakona o privrednim društvima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije neće odustati od predloga Zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije i naglasila da je otvorena za sve predloge u vezi sa njim, ali da je do sada u javnoj raspravi dobijeno veoma malo konstruktivnih predloga.

"Jedan od njih je onaj koji je dala Transparentnost Srbija, a odnosi se na potrebu usklađivanja Zakona o sprečavanju korupcije i to ćemo uraditi. Ostalo su bile uglavnom političke floskule", istakla je Brnabić na sastanku sa novinarima u Palati Srbija, na kome je razgovarano o predlogu ovog zakona.

Odgovarajući na pitanje kada će se zakon naći na sednici Vlade, Brnabić je rekla da će sa ministrom finansija Sinišom Malim, koji sada privremeno vodi i Ministarstvo privrede, odlučiti da li da se organizuje još neka javna rasprava o ovom predlogu, pre razmatranja na vladi.