12. avgust 2023 15:23

Priboj: Asfaltiraju se putevi u naseljima Kalafati, Bare i Ćetanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Priboj: Asfaltiraju se putevi u naseljima Kalafati, Bare i Ćetanje

Foto: TANJUG/MGSI/ Dunja Okuka

BEOGRAD - U tri pribojska naselja - Kalafati, Bare i Ćetanje, putari uveliko izvode radove na asfaltiranju ulica, a prvi asfalti se očekuju već u naredne dve nedelje, izjavio je pomoćnik direktora "Puteva Srbije" Ivan Tejić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno u razgovoru sa predstavnicima bošnjačke zajednice u Priboju, na njihov zahtev, obećao da će ulice u tri naselja biti uređene i asfaltirane i odmah izdao nalog javnom preduzeću "Putevi Srbije" da se krene u realizaciju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tejić je danas obišao radove u blizini Priboja i kazao da su lokalne zajednice u sva tri mesta pružile pomoć putarima, tako što su im odmah posle posete predsednika, olakšali početak radova i posekli šiblje pored puta.

"Time su pokazali zahvalnost na brzoj reakciji, jer su mašine već narednog dana došle u Kalafate, a zatim u druga dva naselja", rekao je on.

Tejić je podsetio i da je proceduru pokrenuo ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji je izdao hitan nalog za rad na rekonstrukciji tih puteva.

"Putari su u kratkom roku izašlu na teren, tako da se ispunjava i ovo obećanje predsednika", rekao je Tejić.

Prema njegovim rečima, u Kalafatima će biti asfaltiran put u dužini od 2,5 kilometra i širini tri metra, dok su putevi u Barama i Ćetanju dugi po 1,5 kilometar, a široki po tri metra.

"Prvi asfalti se očekuju već u naredne dve nedelje", kazao je pomoćnik direktora "Puteva Srbije".

Naveo je i da je predsednik Vučić obećao i četiri kilometra dug nov put u opštini Prijepolje koji će biti veza naselja Hrta - Jagnjila - Brajkovac, gde se, takođe, već uveliko radi.