6. septembar 2023 07:05

Održano predstavljanje projekta "King’s Circle Residences" u Belom Dvoru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održano predstavljanje projekta "King’s Circle Residences" u Belom Dvoru

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predstavljanje projekta "King’s Circle Residences", koji će biti izgrađen na beogradskom trgu Slavija, održano je sinoć u Belom dvoru.

Ivana Erić ispred kompanije "Maison Royal", koja stoji iza ovog projekta, izjavila je za Tanjug da će on potpuno promeniti sliku tog dela grada i da su se potrudili da ovim projektom u Beograd donesu duh Londona, Njujorka i Pariza.

"Pored komercijalnih sadržaja, u izgradnji je i preko 200 stambenih jedinica, spa centar, teretana, tursko kupatilo, sauna kao i dečija igraonica", rekla je Erić.

Na predstavljanju projekta gostima je prikazana i maketa kompleksa, kao i audiovizuelna prezentacija celog projekta.

Direktor kompanije "Maison Royal" Dragan Ruvarac izjavio je da je ovaj projekat planiran tri i po godine, i da če ovo biti jedan od novih simbola Beograda.

"Mislim da ćemo za dve i po, do tri godine napraviti ovo što ste videli i da ćemo napraviti nešto da Beograd ne bude isti", rekao je Ruvarac.

Gostima se obratilo i drugo lice kompanije, Dejan Stanković, a posle predstavljanja projekta nastupio je pevač Zdravko Čolić.

Projekat "King’s Circle Residences" planiran je da se izgradi na prostoru između Trga Slavija, zgrade Narodne banke i parka Manjež, odnosno između ulica kralja Milana, kralja Milutina i Svetozara Markovića.

Na predstavljanu projekta rečeno je da će se ceo kompleks prostirati na 50.000 kvadratnih metara i da je ovo investicija vredna 75 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju kompanije "Maison Royal", do rešenja projekta došlo se putem javnog međunarodnog arhitektonskog konkursa, kojim je predsedavao arhitekta Simon Fromenviler, predavač na univerzitetu Harvard, dok je celoukupnu ideju finalizovao domaći tim ''Remorker''.