12. septembar 2023 11:33

Direktor kompanije Palfinger i ambasador Austrije: Srbija je odlična zemlja za investiranje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor kompanije Palfinger i ambasador Austrije: Srbija je odlična zemlja za investiranje

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

NIŠ - Direktor kompanije Palfinger Andreas Klauser i ambasador Austrije u Srbiji Kristijan Enber rekli su danas u Nišu prilikom obeležavanja početka radova na izgradnji fabrike te austrijske kompanije da je Srbija odlična zemlja za investiranje i partner za saradnju.

Klauser je rekao da je kompaniji veoma znači ovaj projekat i da su vrlo važne efikasnost i brzina njegove realizacije koje je obezbedila Vlada Srbije.

"Malo pomoći nama mnogo znači da krenemo ovaj projekat i vrlo je važna vrsta efikasnoti i brzine koju smo dobili za organizaciju. Moram da vam dam veliki aplauz", poručio je on.

Dodao je da je Palfinger prošle godine obeležio 90. godišnjicu i da im je veoma važno što imamju obeležavanje i u Srbiji.

"Moramo da imamo resurse da bismo postigli ciljeve i ne mirujemo, na tome ćemo raditi sa srpskim stanovništvom", rekao je Klauser.

Dodao je da u Nišu postoji dobar obrazovani kadar i da se već 70 ljudi prijavilo za posao.

"Mogu da vam garantujem da će Palfinger nastaviti ulaganja i imamo jaku podršku Vlade Srbije. Dobra referenca nam je Cumtobel, jer su oni zadovoljni", dodao je on.

Ambasador Enber je rekao da mu je veliko zadovljstvo i čast što danas prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike.

Podsetio je da je Austrija jedan od vodećih investitora u Srbiji i da je do sada investirala 3,1 milijardu evra i zaposlila 34.000 ljudi.

Naglasio je da je Palfinger je vodeći proizvođač sistema za podizanje, prisutan na 30 lokacija u svetu i ukazao na to da austrijske kompanije imaju poverenja u Srbiju, u obrazovani kadar, dobre strateške lokacije i imaju podršku vlasti.

Dodao je da su "prijateljski odnosi Austrije i Srbije veoma dobri".

"Obe zemlje su posvećene evropskom putu Srbije, dodao je on i istakao da su dve države povezane kulturom, a sada će biti povezane i preko kranova koji proizvodi ova kompanija", poručio je Enber.

Ambasador i direktor kompanije položili su kamen temeljac za novu fabriku ubacivanjem kapsula.