26. oktobar 2023 13:38

Predstavljen besplatan "Vodič za poslovanje na globalnom tržištu"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavljen besplatan "Vodič za poslovanje na globalnom tržištu"

Foto: Shutterstock.com/Dusan Petkovic, ilustracija

BEOGRAD - U okviru projekta "Preduzmi ideju" predstavljen je besplatan "Vodič za poslovanje na globalnom tržištu" koji je namenjen preduzetnicima i startapima, ali i ostvarenim manjim firmama koje se spremaju za prvi poduhvat izvan zemlje, saopštili su danas iz Inicijative Digitalna Srbija.

Ovaj projekat realizuje Inicijativa Digitalna Srbija sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), i u saradnji sa kompanijom Payoneer.

Menadžerka za partnerstva u kompaniji Payoneer i jedna od autora vodiča Jelena Đurović rekla je da nikad nije bilo lakše pokrenuti neki biznis, ali nikad teže održati ga.

"Za uspeh na svetskom tržištu potrebno je i svetsko znanje. U besplatnom i sveobuhvatnom vodiču za poslovanje na globalnom tržištu koji smo pripremili u saradnji sa DSI i Preduzmi ideju projektom, moći ćete da saznate sve što je potrebno za početak, ali i napredak poslovanja na svetskom tržištu," rekla je Đurović.

Programski direktor projekta "Preduzmi ideju" Tadej Kurepa, kaže da ovaj vodič olakšava donošenje odluka, doprinosi ekonomskom rastu i inovacijama, i promoviše međunarodnu saradnju i konkurenciju.

"Vodič za poslovanje na globalnom tržištu" je besplatan i dostupan svima koji žele da krenu put put globalizacije poslovanja, sa ciljem da pomogne pojedincima i kompanijama da razumeju, planiraju i ostvare uspešno poslovanje na međunarodnom nivou, smanjujući nesigurnost i rizike, i stvarajući mogućnosti za rast.