1. novembar 2023 14:06

Igor Mirović uručio predstavnicima privrednih društava iz Vojvodine ugovore vredne 450 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Mirović uručio predstavnicima privrednih društava iz Vojvodine ugovore vredne 450 miliona dinara

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima 56 privrednih društava sa teritorije AP Vojvodine ugovore vredne 450 miliona dinara za kupovinu nove opreme neophodne za realizaciju investicionih projekata.

Reč je o bespovratnim sredstvima koja Pokrajinska vlada dodeljuje drugi put ove godine.

"Najsavremenija oprema, kroz dve linije, omogućiće razvoj, tehnološki napredak na mikro planu i povećanje produktivnosti i dobiti. Na prvom mestu moraju biti oni koji stvaraju, kreiraju i zarađuju novac kako bismo razvijali i sve druge društvene oblasti života. Iz vaše zarade i zarade vaših zaposlenih biće vraćen deo novca u budžet", rekao je Mirović.

Od 56 privrednih društava koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 37 je dobilo sredstva u ukupnom iznosu od skoro 265 miliona dinara za kupovinu nove klasične opreme, dok je 19 društava dobilo sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 190 miliona dinara, čime se povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača.

Privrednik iz Temerina Zoran Golubović rekao je da je ovaj novac veliki vetar u leđa i da će im taj novac ubrzati poslove, produktivnost i plasman proizvoda u Srbiji i okolini.

Igor Mirović je podsetio na to da je putem Razvojne agencije Vojvodine od 2017. godine za nabavku nove opreme izdvojeno 1,5 milijardi dinara.

"Privredna kretanja na svetskom tržištu nisu laka. Srpska privreda se bori da održi rast aktivnosti i u poslednjem kvartalu ove godine imamo ohrabrujuće podatke o rastu BDP-a i industrijske proizvodnje. Mi smo pripremili budžet za narednu godinu i prosledili smo ga Skupštini Vojvodine na usvajanje", rekao je Mirović.

On je izrazio očekivanja da će se kroz budžet pokazati razvojna politika i nastavak investicija.

"Trudio sam se da podignemo Vojvodinu na noge, da je razvijamo, pripremimo brojne urbanističke planove, konkretne projekte za izgradnju širom Vojvodine", rekao je Mirović.

Dodeli ugovora prisustvovali su pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.