7. decembar 2023 17:06

Šapcu i Sremskoj Mitrovici MDULS donirao po 20 laptopova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapcu i Sremskoj Mitrovici MDULS donirao po 20 laptopova

Foto: TANJUG/MDULS/ Jasmina Mitrović

ŠABAC - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) doniralo je danas gradskim upravama Šapcu i Sremskoj Mitrovici po 20 laptopova kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Kako se navodi u saopštenju, donacije je uručio državni sekretar u MDULS-u Đorđe Dabić koji je tokom posete tim gradovima izjavio da je saradnja državnog i lokalnog nivoa neophodna za uspešan i kontinuiran razvoj gradova i opština.

On je naveo da Vlada Srbije sprovodi mnoge značajne projekte u Šapcu i celokupnom Mačvanskom upravnom okrugu.

"Mi danas vidimo jedno drugačije lice Šapca, država je mnogo uložila u infrastrukturu i sve druge oblasti, kako bi građanima obezbedila što kvalitetnije uslove za život", kazao je Dabić prilikom posete Šapcu.

Uručivši gradskoj upravi donaciju MDULS u vidu 20 laptop računara, Dabić je rekao da ovom simboličnom pomoći ministarstvo podržava digitalizaciju opštinskih, odnosno gradskih uprava, sa ciljem povećanja efikasnosti rada lokalne administracije.

U saopštenju se dodaje da je Dabić danas posetio i Sremsku Mitrovicu i lokalnom rukovodstvu donirao 20 laptop računara.

On je u tom gradu obišao i gradski uslužni centar koji funkcioniše po principu Jedinstvenog upravnog mesta, kao i lokalni parlament.

"Zahvaljujući uslužnom centru, građani brže i lakše ostvaruju mnoga svoja prava. Sremska Mitrovica može da bude primer drugim lokalnim samoupravama kada je reč o efikasnosti rada gradske uprave", kazao je državni sekretar.