8. decembar 2023 21:53

Počela tradicionalna manifestacija otvaranja ski sezone na Kopaoniku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počela tradicionalna manifestacija otvaranja ski sezone na Kopaoniku

Foto: Skijališta Srbije

KOPAONIK - Iako je sezona skijanja već otvorena 2. decembra, tradicionalno zvanično otvaranje nove ski sezone 2023/2024. na Kopaoniku počelo je u četvrtak 7. decembra, saopštilo je večeras JP ''Skijališta Srbije'', navodeći da je prvog dana skijanje bilo besplatno, a da je za tri dana posle otvranja sezone omogućen popust od 30 odsto na ski karte i zabavne sadržaje.

Sezona je otvorana tradicionalnom manifestacijom ''Ski Opening Kopaonik'', koju ove godine obeležava odlično skijanje i raznovrstan i bogat program, navodi se u sqaopštenju.

Za sve skijaše i bordere ''Skijališta Srbije'' su pripremila ski staze Karaman greben, Mašinac, Krst, Malo jezero i poligon za početnike, kao i zabavne sadržaje bob na šinama, Tjubing i zip line.

Već prvog dana Ski openinga skijalo je oko 2.000 skijaša i bordera, navode iz ''Skijališta Srbije''.

Vrhovi Kopaonika uveliko su se zabeleli, a prognoze, kako dodaju, idu na radost svih ljubitelja skijanja i planinskog turizma.

Temperature u minusu omogućuju da sistemi za veštačko osvežavanje rade punim kapacitetima, kako bi prvo skijanje ove sezone proteklo u punom sjaju i ispunilo očekivanja više od 10 hiljada posetilaca koji svake godine otvore sezonu na krovu Srbije.

Poput mnogih svetskih skijaških destinacija, Ski Opening na Kopaoniku prate integrisani zabavini program i celodnevni sadržaji.

Već prve večeri, gosti na Ski Openingu imali su priliku da isprate revijalni noćni spust sa bakljama u kojem su učestvovali pripadnici Skijališta Srbije i Gorske službe spasavanja.

Gosti mogu da posete i interaktivnu izložbu o Nikoli Tesli koja je svečano otvorena u organizaciji Turističke organizacije Raška i Muzeja Nikole Tesle u vili Ras na Kopaoniku.