12. decembar 2023 17:25

Dodeljene nagrade za kompanije koje posluju u skladu sa održivim razvojem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodeljene nagrade za kompanije koje posluju u skladu sa održivim razvojem

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Nagrada "Šampioni održivosti" koja ima za cilj da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja, dodeljena je danas treći put u okviru godišnjeg događaja Foruma za odgovorno poslovanje CSR & ESG FORUM.

Organizatori foruma su saopštili da su priznanja "Šampioni održivosti" dodeljena kompanijama koje su u svoje poslovanje i strategije održivosti inkorporirale ciljeve održivog razvoja, a ovogodišnji dobitnici priznanja su projekti "Hrana za sve" (Delhaize Serbia), "Generator Lab" (OTP banka), "Dobro se reciklažom vraća" (Lidl), "#VerujUsebe: Osnaživanje žena" (Erste banka), "Izrada mape puta dekarbonizacije" (Elixir Group) i "Jedinstvena kreditna linija - Prilika za inkluzivno zapošljavanje" (Unicredit banka Srbija).

"Kroz dodelu priznanja želimo dodatno da podstaknemo kompanije da nastave sa ovakvom praksom, ali i da motivišemo druge da počnu da razmišljaju o tome", izjavio je Neven Marinović ispred Foruma za odgovorno poslovanje.

CSR & ESG forum (forum namenjenog korporativnoj održivosti i odgovornosti i integraciji kriterijuma životne sredine, socijalnih i upravljačkih pitanja u poslovne i investicione odluke) okupio je eksperte za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje koji su predstavili aktuelna rešenja i trendove iz ovih oblasti, dok je naglasak bio na temi različitosti i inkluzije.

Tokom konferencije održano je 10 paralelnih okruglih stolova posvećenih trendovima u održivom razvoju i multisektorskim perspektivama. Kroz aktivan dijalog, učesnici su se detaljno bavili ovim temama i razmenjivali dragocena iskustva i uvide.

Pored plenarne sesije posvećene temi različitosti i inkluzije, održana je još jedna panel diskusija pod nazivom "ESG - dokle smo stigli - Prilike i izazovi", a u ovoj sesiji koju je omogućila Erste banka Srbija, predstavnici biznis sektora osvrnuli su se na goruća pitanja zelene tranzicije i dekarbonizacije, uključujući finansiranje za zeleni rast i okvire javnih polika koji osiguravaju sistemski pristup u ovim oblastima.