13. decembar 2023 12:39

Momirović: Đilas izmislio da sam potpisao ugovor bez cene za Dunavski koridor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Đilas izmislio da sam potpisao ugovor bez cene za Dunavski koridor

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izmislio da je Ministarstvo građevinarstva dok je on, Momirović, bio na njegovom čelu potpisalo ugovor bez cene za izgradnju Dunavskog koridora.

"Koridor je dugačak 68 kilometara, vrednost tog projekta i potpisanog ugovora je 337 miliona evra. Svako ko zna elemantarnu matematiku može da izračuna da je kilometar te brze saobraćajnice oko 4,9 miliona evra. Ti ljudi, sve što kažu, slažu", naveo je Momirović odgovarajući na pitanja novinara u Privrednoj komori Srbije.

Prema rečima Momirovića, svedoci smo novih napada na velike infrastrukturne projekte, koji prave razliku u ekonomiji Srbije.

"Sve što pričaju ovi ljudi (opozicija), cela ova kampanja koja se vodi, sve je jedna velika laž. A ono što je realnost, što je stvarnost, jesu ti autoputevi. Uspeli smo da izgradimo autoput do Čačka i sada gradimo do Požege. Uspeli smo da izgradimo autoput do Šapca, uspeli smo da izgradimo Koridor 10, do Valjeva završavamo uskoro. Gradi se autoput i od Niša ka Prištini, kao i Dunavski koridor, za koji Dragan Đilas priča da se gradi bez cene", rekao je Momirović.