25. decembar 2023 11:16

AIK Banka i Hotel Grand Kopaonik donirali 13 miliona dinara za SOS Dečja sela

Izvor: TANJUG

podeli vest

AIK Banka i Hotel Grand Kopaonik donirali 13 miliona dinara za SOS Dečja sela

Foto: SOS Dečija sela

BEOGRAD - AIK banka je sa Hotelom Grand Kopaonik, donirala 13 miliona dinara humanitarnoj organizaciji SOS dečja sela Srbija i to Centrima za podršku porodici u Nišu i Raški, u kojima timovi stručnjaka pružaju savetodavnu i edukativnu podršku deci i roditeljima iz ranjivih grupa, saopštila je ova banka.

O važnosti ovih centara najbolje govori podatak da su stručnjaci Centra za podršku porodici u Nišu tokom proteklih godina podržali više od 340 porodica, odnosno više od 640 dece i mladih sa smetnjama ili kašnjenjem u razvoju, posebnim potrebama ili nekim oblikom invaliditeta.

Iz AIK banke ističu da je stalna podrška organizaciji SOS Dečija sela Srbija deo njenog strateškog opredeljenja da se ojača porodica i obezbede bolji uslovi za odrastanje dece i dodaju da je u sklopu istog projekta, osim Centara za podršku porodici u Nišu i Raškoj, podržan i rad programa podrške za majke i bebe u Kraljevu.

MK Group i fondacija SOS Dečija sela su ove godine nastavile saradnju dužu od jedne decenije i to u okviru novouspostavljenog programa „Podrška za majke i bebe”.

Kompanija je donirala više od 170.000 evra za adaptaciju, opremanje i rad kuće u okviru ovog programa u Kraljevu, a kuću je kompanija MK Group izgradila za potrebe mladih.

Sada je adaptirana i opremljena za rad u okviru programa podrške za majke i bebe, koji će pomagati trudnicama i porodiljama koje nemaju osnovne uslove za brigu o deci, kao ni podršku porodice ili partnera.