6. februar 2024 11:59

Prijepolje: Počela izgradnja saobraćajnice u Šehovića Polju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prijepolje: Počela izgradnja saobraćajnice u Šehovića Polju

Foto: Tanjug video

PRIJEPOLJE - U Šehovića Polju, prijepoljskom naselju na levoj obali reke Lim, planirano je da u budućnosti nikne novo naselje, savremeno i moderno Prijepolje, a preduslov za to jeste izgradnja dve saobraćajnice.

Za sada je počela izgradnja prve sobraćajnice, duge 516 i široke šest metara, sa savremenom rasvetom, pešačkim delom, stazom za bicikliste i parking mestima.

"Ulazimo u izvođenje radove ove saobraćajnice koja se u našim planskim dokumentima zove 'Nastavak Ćirkove ulice'. Dakle ova ulica obuhvata referentnu tačku od novog mosta do izlaska na glavni magistralni put, a ukupna dužina ove saobraćajnice iznosi 516 metara. Mi nismo u skorijem periodu imali značajniju investiciju u opštini Prijepolje koju smo mi finansirali i ovo je za nas izuzetno značajan datum", rekao je Izudin Šantić, predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje.

Šantić je dodao da je rok za izvođenje radova 120 radnih dana, vrednost investicije preko 100 miliona dinara.

Član Privremenog organa opštine Prijepolje, Drago Popadić istakao je da je izgradnja ove ulice proglašena za javni interes, te da izgradnja ova kapitalnih projekata otvara i neka druga vrata razvoju prijepoljske opštine.

"Moramo nastaviti da radimo na ovakvim investicijama, jer ovakve investicije nama otvaraju neka druga vrata za dalje sređivanje ovog dela grada, za dolazak potencijalnih investitora. Ovo su bitne stvari za Prijepolje i na ovome moramo i u budućnosti raditi", rekao je Popadić.

Uređenjem ovog dela grada delimično će biti rešen jedan od gorućih problema sa kojim se svakodnevno susreću stanovnici Prijepolja, a to je nedostatak parking prostora, jer je u planu izgradnja 105 parking mesta.