20. februar 2024 13:10

Đedović Handanović: Kompanija NIS je stub sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đedović Handanović: Kompanija NIS je stub sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović poručila je danas da je kompanija NIS društveno odgovorna kompanija i stub sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta naftnim derivatima.

Ministarka je na svečanosti obeležavanja 15 godina programa društvene odgovornosti kompanije NIS "Zajednici zajedno" istakla da "jedino u zajednici možemo zajedno da pobedimo, tj. kada udružimo kompaniju kao što je NIS i sve sektore od vitalnog značajna za naše društvo - zdravstvo, prosvetu, energetika, nauku, obrazovanje, kulturu i sport".

Poručila je da je NIS stub našeg sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta naftnim derivatima, posebno u ovom turbulentnom i dinamičnom geopolitičkom okruženju.

Podsetila je da je NIS delom i državna kompanija - kompanija svih građana Srbije, i jedan od najvećih budžetskih davaoca i domaćih investitora.

Pored ekonomskog i bezbednosnog doprinosa, ministarka je istakla da je ta kompanija pravi primer društveno odgovorne inicijative koje daju snažan podsticaj socijalnom, kulturnom i ekološkom razvoju naše zemlje.

Istakla je da je ta kompanija pionir u održivom razvoju, i da je među prvim kompanijama koje su započeli sa formiranjem EFG aktivnosti.

"NIS ima dugoročnu viziju, i to nije samo ostvarivanje profita već i korist za zajednicu", naglasila je ministarka.

Kako je rekla, postavljanjem solarnih elektrana na benzinskim stanicama širom Srbije, NIS aktivno učestvuje u energetskoj tranziciji što je važno za kompanije koje poslovanje zasnivaju na fosilnim gorivima.