6. mart 2024 11:26

Predstavnicima EU u Upravi za agrarna plaćanja predstavljene aktivnosti IPARD-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavnicima EU u Upravi za agrarna plaćanja predstavljene aktivnosti IPARD-a

Foto: Shutterstock.com/artjazz, ilustracija

BEOGRAD - Predstavnik Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i proširenje Dimitris Causis sastao se sa predstavnicima Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a teme sastanka bile su dosadašnja implementacija IPARD dva programa i aktivnosti u sprovođenju aktuelnog javnog poziva za Meru 1 u okviru IPARD tri programa subvencija za poljoprivrednike.

Sastanku su prisustvovali i šef Operacija 3 u Delegaciji EU u Srbiji Elgars Ozolins, projektni menadžer Andrej Papić, kao i predstavnici IPARD upravljačkog tela, objavljeno je na zvaničnoj Instagram stranici Uprave.

Kada je reč o programu IPARD dva razgovarali su o dosadašnjoj implementaciji i projekcijama isplata do kraja programskog ciklusa, a osim razgovora o aktivnostima na sprovođenju aktuelnog javnog poziva za Meru 1 u okviru IPARD tri programskog ciklusa, na ovom sastanku održanom 4. marta, bilo je reči i o planovima za dalje jačanje ljudskih kapaciteta i pripremama za potpisivanje Finansijskog sporazuma.

Causis se, zajedno sa predstavnicima Delegacije EU u Srbiji i IPARD operativne strukture, upoznao sa efektima IPARD podrške u praksi i tokom posete korisnika koji je uz pomoć IPARD programa realizovao investiciju podizanje sistema protivgradne zaštite u voćnjacima i rashladnu opremu u okviru Mere 1.

Kako se navodi, porodica Tešić iz Sopota je zahvaljujući IPARD sredstvima izgradila sistem protivgradne zaštite u voćnjacima i to protivgradnu mrežu, nosače za protivgradnu mrežu i računarsku opremu, kao i rashladnu opremu za postojeću hladnjaču i uređaje za hlađenje i zamrzavanje.