25. april 2024 17:29

Brnabić sa novoizabranim ambasadorom UAE o unapređenju saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić sa novoizabranim ambasadorom UAE o unapređenju saradnje

Foto: TANJUG/SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić primila je danas u zvaničnu posetu novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Ahmeda Hatima el Menhalija sa kojim je razgovarala o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje, kao i o zajedničkim projektima u oblasti obrazovanja i nauke.

Brnabić i ambasador Menhali su se složili da postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i izrazili obostranu spremnost na jačanju bilateralnih odnosa u narednom periodu, navodi se u saopštenju pres službe Narodne Skupštine.

Brnabić je istovremeno poželela dobrodošlicu ambasadoru i izrazila želje za uspešan mandat u Srbiji, naglašavajući važnost daljeg jačanja prijateljskih odnosa između dve zemlje.

Ambasador Menhali zahvalio je Brnabić na srdačnom dočeku i takođe čestitao predsednici Parlamenta stupanje na novu dužnost.

Tokom razgovora, ambasador Menhali istakao je spremnost Ujedinjenih Arapskih Emirata za nastavak saradnje sa Srbijom na svim nivoima.