24. maj 2024 17:09

Vučević: Želimo da srpska privreda dobije šansu da nastupi na italijanskom tržištu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: Želimo da srpska privreda dobije šansu da nastupi na italijanskom tržištu

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

TRST - Predsednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas u Trstu da Srbija želi da njeni privrednici dobiju šansu da nastupe na italijanskom i na evropskom tržištu i da tamo pokažu svoju konkurentnost i sposobnost.

Vučević je to rekao za Tanjug u Trstu, gde učestvuje na poslovnom forumu Srbija-Italija, u okviru koga je imao susret sa potpredsednikom italijanske vlade i ministrom spoljnih poslova Antonijom Tajanijem.

Vučević je naveo da je Tajani sam istakao projekat "Skok u budućnost 2027", kao i da je spomenuo projekat Ekspo 2027 u Beogradu kao veliku razvojnu šansu za Srbiju, ali i priliku da se italijanske kompanije uključe.

"Naglasio je (Tajani) da je Srbija veoma uspešna, pre svega u informacionim tehnologijama, novim komunikacionim sistemima, veštačkoj inteligenciji i svim onim stvarima koje popravljaju ili poboljšavaju ukupnu krvnu sliku ekonomije", naveo je Vučević.

Na našoj strani je istina i od toga ne smemo odustati

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je istina na strani Srbije dodajući da je rezolucija o Srebrenici usvojena u GS UN tehnički legalna, ali je suštinski nelegitimna, jer veći broj država nije glasao za nju.

"Na našoj strani je samo jedna stvar, jedna činjenica, a to je istina. To je istina i od toga ne smemo odustati", rekao je Vučević za Tanjug.

Vučević je rekao da je tokom posete Trstu sa ministrom spoljnih poslova Italije razgovarao i o drugim političkim pitanjima, pored ekonomskih, kao što je rezolucija o Srebrenici i pitanje KiM.

Vučević je ocenio za Tanjug da je ekonomska saradnja dobra, ali da imamo drugih otvorenih pitanja.