27. jun 2024 21:47

Goran Vesić otvorio Putarijadu: Da nije vrednih putara sporije bismo gradili infrastrukturu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Goran Vesić otvorio Putarijadu: Da nije vrednih putara sporije bismo gradili infrastrukturu

Foto: TANJUG/MGSI/ Predrag Mitić

KOPAONIK  - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras 28. "Putarijadu" na Kopaoniku i zahvalio putarima, jer kako je rekao, da nije njihovog vrednog rada, Srbija bi spore gradila svoju drumsku infrastrukturu.

Kako je obećao, Vesić je i ove godine otvorio manifestaciju koja okuplja sva putarska preduzeća, i to će, dodao je, činiti dok bude ministar, jer taj dolazak nije samo kurtoazija, već znači izraz zahvalnosti.

"Želim da vam se zahvalim, jer radite ogroman posao za Srbiju. Mnogo ulažemo u puteve, a da nije vas i vašeg rada i truda, bilo mnogo gore i mnogo sporije bi se gradila infrastruktura. Zato uvek želim da dođem ovde, da se zahvalim vama, ljudima sa gradilišta, a ne samo rukovodiocima“, rekao je Vesić.

Istakao je da je prošle godine bilo veoma dobrih rezultata, kao i da će se ove godine država pokušati da do kraja godine obezbedi dodatni novac, kako bi kompanije mogle da rade.

"Važno je da nađemo stabilne izvore prihoda, a to ćemo uglavnom raditi kroz naplatu putarina, ne samo na auto-putevima, već i na brzim saobraćajnicama i za kamione na putevima prvog reda", rekao je ministar.

Stabilan izvor prihoda važan je kako bi se putevi obnavljali, što putari najbolje znaju, jer nije dovoljno samo graditi nove puteve, već ih održavati i obnavljati, napomenuo je.

Podsetio je da je, prema procenama, potrebna obnova i rekonstrukcija oko 6.000 kilometara puteva i dodao da "dobar put znači dobar komfor života ljudi, znači da jedna zemlja napreduje".

"Vaš posao nije običan, radite veliki posao za državu, a mi smo tu da vas podržimo. Budite sigurni da ćemo kroz izmenu zakonoskog okvira obezbediti da vaše kompanije ne samo rade dobro, već da zaposle nove ljude i isplaćuju veće plate. Suština politike je da se danas živi bolje nego juče, a sutra bolje nego danas i od toga nećemo odustati", poručio je Vesić.

U pratnji ministra Vesića bili su državni sekretar Mihailo Mišić, pomoćnik ministra Miroslav Alempić, direktor JKP Putevi Srbije Zoran Drobnjak i saradnik Ivan Tejić.