10. jul 2024 15:30

Potpisan Memorandum o saradnji između Naučno-tehnološkog parka Novi Sad i Srpske IT asocijacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan Memorandum o saradnji između Naučno-tehnološkog parka Novi Sad i Srpske IT asocijacije

Foto: NTP NS

NOVI SAD,10.jula (Tanjug) - Naučno-tehnološki park Novi Sad (NTP NS) i Srpska IT asocijacija danas su potpisali Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji sa ciljem unapređenja IT zajednice kroz zajedničke projekte i aktivnosti.

Direktor NTP NS Nebojša Drakulić rekao je da su potpisivanjem ovog sporazuma stekli još jednog važnog i pouzdanog partnera.

"Danas, kada se u Srbiji obeležava Dan nauke, potpisali smo ovaj Memorandum i na taj način stekli još jednog važnog i pouzdanog partnera za realizaciju aktivnosti i projekata u narednom periodu na temu unapređenja potreba IT zajednice", rekao je Drakulić, saopšteno je iz NTP NS.

Direktor Srpske IT asocijacije Marko Vučetić, izrazio je zadovoljstvo ovom saradnjom i naglasio da će ova saradnja podrazumevati razmenu znanja i iskustava.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo danas baš sa Naučno-tehnološkim parkom u Novom Sadu potpisali naš prvi Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji, koja će podrazumevati razmenu znanja i iskustava članica Parka i članica naše Asocijacije. Ono što je fokus asocijacije je razvoj i unapređenje srpske IT scene, kao i unapređenje regulatornog okvira i dobre saradnje sa Vladom Srbije", rekao je Vučetić.

Ovaj memorandum će omogućiti zajednički rad na razvoju inovacija, apliciranje za nacionalne i međunarodne projekte, istraživanje tržišta, organizaciju edukativnih programa i konferencija, kao i promociju razmene znanja i osnaživanje IT sektora.

Direktorka DataArt Srbija i član upravnog odbora Srpske IT asocijacije Marina Varzar ocenila je da je ovo prirodna saradnja Asocijacije i Parka.

"Jako je bitno za progres i rad u ovoj oblasti imati talente okupljene na pravom mestu, a NTP NS upravo to jeste i zato je ovo prirodna saradnja Asocijacije i Parka. Pored tog benefita, NTP NS je prepoznat po svojoj veštini u AI, tako da je to zasigurno važno i aktuelno, bez obzira na to da li je kompanija IT ili nije", rekla je Varzar.