11. jul 2024 10:41

Rajaner: Platforma eDreams naplaćuje i 108 odsto više za neke usluge avio-prevoznika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rajaner: Platforma eDreams naplaćuje i 108 odsto više za neke usluge avio-prevoznika

Foto: Shutterstock.com/Ink Drop, ilustracija

DABLIN - Platforma eDreams za kupovinu usluga avio-prevoznika po navodno povoljnim cenama obmanjuje svoje klijente i u nekim slučajevima naplaćuje i 108 odsto više u odnosu na regularnu cenu, navodi se u danas objavljenom saopštenju irske avio-kompanije Rajaner.

Prema istraživanju Rajanera, platforma eDreams svojim "prajm" članovima naplaćuje 30,92 evra za torbu od 10 kilograma za let preko avio-kompanije Vizer, dok ta ista torba košta 14,90 evra ako klijent plati direktno firmi Vizer.

Razlika u ceni, dakle, iznosi čak 108 odsto, navodi Rajaner.

Pored toga, eDreams naplaćuje rezervisano mesto na letu avio-kompanije Britiš ervejz (BA) 39,49 evra, što je za 72 odsto više u odnosu na regularnu cenu na veb stranici BA od samo 23 evra, navedeno je u saopštenju.

Rajaner napominje da eDreams ne prodaje karte irske avio-kompanije u julu, ali želi da skrene pažnju da ova platforma previše naplaćuje za letove i usluge drugih kompanija, navodeći i druge konkretne primere.

"Neprihvatljivo je da vlade Evropske unije i agencije za zaštitu potrošača i dalje ignorišu ovu raširenu digitalnu pirateriju i previsoke troškove koje potrošači moraju da plate. Rajaner će nastaviti da vodi kampanju protiv pirata kao što je eDreams tako što će razotkriti njihove prevare sa prekomernim troškovima i nadalje pozivati da se oni stave van zakona", izjavio je direktor marketinga Rajanera Dara Brejdi.