7. jul 2023 15:52

Novi Sad: Više posla za ugostitelje - smeštajni kapaciteti tokom Egzit festivala popunjeni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novi Sad: Više posla za ugostitelje - smeštajni kapaciteti tokom Egzit festivala popunjeni

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

NOVI SAD - "Popunjenost smeštajnih kapaciteta u periodu Egzita iznosi više od 90 odsto", izjavila je za Tanjug Maja Guzijan iz Turističke organizacije Novog Sada.

Guzijan je navela da se ovaj podatak odnosi na registrovan smeštaj koji je u opsegu Turističke organizacije Novog Sada.

 

"Te informacije imamo u našoj statistici. Veći broj turista dođe nekoliko dana pred festival upravo zbog smeštaja jer ne rezervišu svi toliko unapred. Neki traže smeštaj i nekoliko dana pred sam festival i oni u tim trenucima kada se već zateknu u Novom Sadu provode neko vreme tu. Najviše se interesuju za staro jezgro grada i za gastronomiju Novog Sada, interesantno im je da obiđu restorane", rekla je Guzijan.

Predsednik Udruženja ugositelja “UGONS 1946” Milenko Mijić istakao je da je turistički i ugositetljski potencijal Novog Sada poslednjih godina sve veći.

"Exit je zaista šlag na tortu za nas ugostitelje kada dođu ta četiri dana. Svi ugostiteljski objekti su tada puni, tada imamo svakako i veće profite. Pune su bašte, ima dosta stranaca i turista koji su već u baštama i svi se radujemo tome. I vremenske prilike nam idu na ruku, lepo je vreme, bašte su pune, a pun je i Exit, tako da smo zadovoljni", kazao je Mijić.

U popularnom Exit kampu ostalo je još malo mesta, a on ujedno spada i u najjeftinije opcije tokom boravka na festivalu.

Turisti koji ovoga puta dolaze na festival su u najvećem broju iz bivših jugoslovenskih republika, zatim Turske i Bugarske, ali i iz nekih udaljenih destinacija kao što su Meksiko, Novi Zeland i Australija.