30. jul 2023 16:04

U Tivtu borave 9.243 gosta, popunjenost hotelskih kapaciteta je bolja nego prošle godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Tivtu borave 9.243 gosta, popunjenost hotelskih kapaciteta je bolja nego prošle godine

Foto: shutterstock.com/Myroslava Bozhko, ilustracija

TIVAT - U Tivtu trenutno boravi 9.243 gosta, što je na istom nivou kao prethodne godine, popunjenost hotelskih kapaciteta je za 17 odsto bolja u odnosu na prethodnu godinu, dok je mali pad od 6 odsto zabeležen kod privatnog smeštaja, pokazuju podaci Turističke organizacije Tivat.

Kako je navedeno, struktura gostiju je raznovrsna, a na prvom mestu se nalaze gosti iz Srbije, zatim iz Rusije, a slede posetioci iz BiH, Velike Britanije i Nemačke, prenosi Media Biro.

“Zadovoljni smo predsezonom i samim ulaskom u sezonu. Mislim da smo tu mnogo bolji u odnosu na 2022. godinu. Što se same sezone tiče, možda smo došli do onoga što nam je bio krajni cilj, a to je da malo rasteretimo taj špic sezone, tako da rezervacije ne budu skoncentrisane samo na jul i avgust mesec,” rekla je direktorka Turističke organizacije Tivat Nina Lakičević.

Dodala je da su rezervacije i najave vrlo dobre za avgust, a da je dobar odziv i intersovanje za septembar i oktobar.

Kako bi mnogobrojni turisti u potpunosti uživali u svom boravku u Tivtu, TO Tivat i ostale gradske institucije su se pobrinule da organizuju veliki broj manifestacija koje će svakodnevno privlačiti različite strukture gostiju, rekla je Lakičević.

Navela je da mesna zajednica Krtoli u Radevićima organizuje 2. avgusta Srpski sabor, a da je 4. avgusta ribarsko veče u Krašićima.

"Petog avgusta imamo Lastovsku feštu, a iste te noći Luštica Bay je pripremila poseban program za ljubitelje džez muzike, 6. i 7. za ljubitelje kulturnog sadržaja imamo predstavu “Zajedno” na Purgatorijama, 9. avgusta na gradskoj rivi Pine nastupaju “Toć” i Dženan Lončarević, a 12. avgusta će na Ljetnjoj sceni nastupiti pijanista Peter Bence,” najavila je Lakićević.

Istakla je da je ovo samo deo velike liste manifestacija koje će biti organizovane u narednom periodu.

Danilo Kalezić iz PR službe Porto Montenegro je istakao da su zadovoljni ovogodišnjom sezonom.

“Imamo popunjenost 100 odsto kapaciteta u rentalima, marina je na 75 odsto popunjenosti, a zakupci rade svojom dinamikom. Događaji koje mi organizujemo pokazuju da gostiju ima dovoljno", rekao je Kalezić.

On je istakao da se struktura gostiju menja i da ove godine imaju nešto više posetilaca iz Izraela, Turske i Saudijske Arabije, sa destinacija koje imaju direktne avionske letove do Tivta.

Kada je reč o nautičkom turizamu po kojem je marina Porto Montenegro poznata, oseća se blagi pad zbog izostanka velikih ruskih jahti, ističe Kalezić.