23. jun 2023 12:25

Blagojević: Ministarstvo kulture pomaže projekte koji su prepoznati od EU

Izvor: TANJUG

podeli vest

Blagojević: Ministarstvo kulture pomaže projekte koji su prepoznati od EU

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - U okviru trećeg dana Evropske nedelje mogućnosti koji je posvećen kulturi, medijima i civilnom društvu, pomoćnik ministarke kulture Stanko Blagojević istakao je da u okviru Ministarstva kulture postoji Specijalizovani konkurs u okviru kog to ministarstvo dofinansira projekte koji su dobili podršku fondova EU.

"Kada se kaže da i kroz projekte o kojima danas razgovaramo učestvujemo u procesu evrointegracija, a moj je utisak da u domenu kulture primećena izuzetna uspešnost u projektima potiče od toga što čitav sektor sa kojim Ministarstvo kulture sarađuje već funkcioniše kao integralni deo EU", rekao je Blagojević.

 

Kada je reč o lokalitetu Feliks Romulijana, Blagojević ističe da će kroz novi ugovor taj lokalitet dobiti još jednu dodatnu dimenziju i da je to izvanredno ulaganje.

"Na jednom širem planu, imamo Specijalizovani konkurs gde Ministarstvo pomaže projekte, odnosno dofinansira projekte koji su već prepoznati ili su dobili podršku fondova EU i da to predstavlja jedan visok stepen saradnje", istakao je Blagojević.

Govoreći o makroregionalnim strategijama Evropske unije i prekograničnog programa saradnje, Blagojević ističe da su u sektoru kulture sve ove dimnezije isprepletene i podstiču jedna drugu.

"Ministarstvo kulture pozdravlja događaj EU nedelja mogućnosti i za Ministarstvo ovaj događaj predstavlja priliku da se naglasi sve ono što je izuzetno dobro prepoznato i što već donosi korist Srbiji i kulturnom sektoru u najširem smislu", zaključuje Blagojević.