1. avgust 2023 14:10

Bertolini od sutra obilazi projekte podržane od EU u zapadnoj Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bertolini od sutra obilazi projekte podržane od EU u zapadnoj Srbiji

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetiće sutra i u četvrtak, 3. avgusta Šabac, Ljuboviju, Užice i Kraljevo i obići projekte koje ove lokalne samouprave sprovode uz podršku EU kako bi unapredile kvalitet života građana.

U Šapcu će sutra Bertolini, zajedno sa gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem, posetiti objekat paviljona Naučnog centra koji je izgrađen uz sredstva EU, obezbeđena preko EU PRO Plus programa, i tokom boravka će imati priliku da vidi kako su 23 porodice dobile kompletno nove i nameštene stanove u okviru programa "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’" (EU SHAI).

Istog dana, u Ljuboviji, šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU i predsednik opštine Milan Jovanović će posetiti novoizgrađene objekte za socijalno stanovanje, a zatim obeležiti završetak radova na rekonstrukciji predškolske ustanove "Poletarac" koje je EU finansirala sa skoro 170.000 evra.

Tokom drugog dana posete, Bertolini će u Užicu sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević obići radove na rekonstrukciji dispanzera za plućne bolesti i tuberkulozu koji se realizuju uz podršku EU, od skoro 180.000 evra.

Nakon Užica, on će istog dana sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem posetiti Matarušku banju za čiju je revitalizaciju EU, preko EU PRO Plus programa, obezbedila više od 360.000 evra.

Bertolini će takođe obići i Kraljevačko udruženje za pomoć osobama sa autizmom koje uz EU podršku radi na uspostavljanju usluge dnevnog boravka, i posetu Kraljevu će završiti sastankom sa predstavnicima Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga koja je sa EU sredstvima sprovela projekat usmeren na unapređenju znanja malih i srednjih preduzeća u oblasti korišćenja "zelene energije".