28. februar 2023 15:02

Direktor Službenog glasnika i predsednica Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija potpisali Sporazum o saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor Službenog glasnika i predsednica Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija potpisali Sporazum o saradnji

Foto: Shutterstock.com/Africa Studio, ilustracija

BEOGRAD - Direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević i predsednica Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija u Beogradu Vera Petrović potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji.

Sporazum je rezultat prepoznavanja obe strane da poseduju zajednički interes razvoja i promocije naučne, obrazovne i kulturne misije koje ostvaruju u srpskom društvu, a zajednički osnivač im je Republika Srbija, saopštio je danas Službeni glasnik.

"Sporazum je rezultat nove strateške orijentacije Službenog glasnika... da bude predvodnik promocije naučne misli u Srbiji, što će se sprovoditi sporazumima ovog tipa, ali i većom ulogom u izdavanju visokoškolskih udžbenika“, rekao je Šarčević.

Kako je navedeno, ugovorom je, između ostalog, predviđeno saizdavaštvo knjiga za koje postoji zajedničko interesovanje, pri čemu će se Službeni glasnik postarati da se nađu u svim knjižarama.

Takođe, Akademija će sve svoje materijale štampati u Glasnikovoj štampariji, a zauzvrat će dobiti najpovoljniju moguću ponudu.

Petrović je navela da veruje da će saradnja sa Službenim glasnikom poboljšati Akademijinu izdavačku delatnost, kao i mogućnost izrade nastavnih sredstava koja će moći da pruže na korišćenje i drugim korisnicima u obrazovanju.