2. maj 2023 11:17

Met gala manifestaciju obeležila izložba "Karl Lagerfeld: Linija lepote"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Met gala manifestaciju obeležila izložba "Karl Lagerfeld: Linija lepote"

Foto: Photo by Invision/AP/CJ Rivera

NJUJORK - Ovogodišnju modnu manifestaciju Met Gala u Njujorku obeležila je izložba „Karl Lagerfeld: Linija lepote“ i odavanje počasti zaostavštini pokojnog dizajnera koji je rukovodio modnim kućama kao što su Šanel, Fendi, kao i prikupljanje sredstava za The Met's Costume Institute.

Pored izložbe, važan je bio i spektakl na crvenom tepihu dok su se slavne zvanice penjale uz stepenice Metropoliten muzeja umetnosti.

Od učesnika je ove godine zatraženo da se oblače „u čast Karla“, tako da su viđene modne kreacije koje su odavale počast Lagerfeldovom dizajnerskom stilu, uključujući njegov Šanel tvid i njegovu sopstvenu crno-belu uniformu.

Zvanični kovoditelji ovogodišnje Met Gala su Penelopi Kruz, Mikaela Koel, Rodžer Federer, Dua Lipa i glavna urednica Voga, Ana Vintur.

Zvanice su bili vrhunski glumci, pevači, sportisti, modeli i umetnici.

Američka glumica i pevačica Paris Hilton pojavila se na Met Gala u pratnji američkog modnog kreatora Marka Džejkobsa.

Hilton je nosila elegantnu dugačku haljinu sa šlepom od crne kože, sa crnim svetlucavim rukavima i rukavicama i mašnom oko vrata.

Džejkobs je nosio elegantno retro crno odelo sa duplim džepovima, belu košulju i veliku crnu leptir mašnu.

Kim Kardašijan se pojavila u neobičnoj mini haljini, koja predstavlja kombinaciju nizova belih perli i krem materijala sa velikim belim šlepom, a nosila je i sandale sa jednim nizom belih perli.

Glumica Selma Hajek nosila je raskošnu svetlucavu dugu crvenu haljinu sa karnerima, otvorenog dekoltea sa mašnom oko struka i nekoliko nizova belih perlica preko ruku.

Glumica Dženifer Lopez pojavila je u origalnoj ekstravagantnoj haljni sa donjim delom od krem satena, crnim šlepom u obliku mašne dugim nekoliko metara i dugim crnim rukavicama.