2. jun 2023 11:27

Naučni klub otvoren u Novom Sadu u saradnji sa Centrom za promociju nauke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Naučni klub otvoren u Novom Sadu u saradnji sa Centrom za promociju nauke

Foto: CENTAR ZA PROMOCIJU NAUKE/Naučni klub u Novom Sadu

NOVI SAD - Naučni klub Novi Sad, namenjen istraživačima, đaci, studentima, institucijama i pojedincima za sticanje novih znanja iz raznih naučnih oblasti i diskutovanje, otvoren je u Kulturnoj stanici Svilara, saopštili su danas organozatori.

Na svečanosti u četvrtak, državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić je poručio da je otvaranje Naučnog kluba u Novom Sadu "nastavak doprinosa formalnom i neformalnom obrazovanju u Srbiji.

"Izuzetno nam je važna saradnja sa Centrom za promociju nauke, kao i svi načini na koje Centar svojim temama i ekspertizom podstiče popularizaciju nauke i promociju važnih naučnih tema“, poručio Grozdić.

U Novom Sadu je otvoren 13. naučni klub u mreži Centra za promociju nauke širom Srbije.

Posetioci su u Svilari imali priliku da učestvuju u besplatnim programima za sve generacije i vide prvu izložbu „Životni ciklusi Milutina Milankovića“, posvećenu našem akademiku, astronomu, klimatologu, inženjeru i velikom popularizatoru nauke

V.d. direktorke Centra za promociju nauke Marjana Brkić je rekla da veruje da će "klub Novosađani prepoznati kao mesto koje povezuje sve kojima je nauka bliska i zanimljiva, bez obzira na generacijske razlike, obrazovanje ili interesovanja".