28. jul 2023 21:02

Izložba "The Age of Predators" otvorena u galeriji "KvArt BW" u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izložba "The Age of Predators" otvorena u galeriji "KvArt BW" u Beogradu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Izložba „The Age of Predators“ autora Tibora Lazara otvorena je večeras u galeriji „KvArt BW“ u Beogradu na vodi, na drugom spratu TC Galerija Belgrade.

Na novoj izložbi su predstavljeni radovi umetnika koji se sa nostalgijom i ironijom igra sa kanonima prošlosti, svestan njihove promenljivosti i nestalnosti, navedeno je u tekstu postavke.

Autor je prikazao radove koji ilustruju njegovo stvaralaštvo usko povezano za teritoriju Vojvodine i prelaz između 19. i 20. veka, i u njegovim slikama ostvaren je susret suprotstavljenih estetika i umetničkih strategija.

Tibor Lazar (43) je rođen u Bečeju, a diplomirao je 2004. na slikarskom odseku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i bio na magistarskim studijama 2008. godine u istoj ustanovi.

Lazar je učestvovao na mnogim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, nagrađen je nekoliko puta, a radovi mu se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama.

Lazarevu izložbu „The Age of Predators“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa „KvArt BW“, a kompanija „Belgrade Waterfront“ podržava ovakve projekte sa ciljem da domaćim i inostranim posetiocima pruži priliku da se upoznaju sa radovima srpskih stvaralaca.

Izložba će trajati do 10. avgusta, radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova, dok je ulaz - slobodan.