12. oktobar 2023 20:04

Otvorena kolektivna izložba "Art Dragstor" u Galeriji Štab u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena kolektivna izložba "Art Dragstor" u Galeriji Štab u Beogradu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Kolektivna izložba slika, crteža, fotografija i tapiserija 15 istaknutih srpskih autora mlađe generacije pod nazivom "Art Dragstor" otvorena je večeras u Galeriji Štab u Tržnom centru Galerija Belgrade u kompleksu Beograd na vodi.

Koncept "Art Dragstor" je nastao 2015. godine sa idejom da se kroz organizaciju serije događaja, posebno izložbi, na kojima umetnici sami prodaju svoje radove, stvori jedinstvena mogućnost da se široj publici ponude kvalitetna artistička dela od printova, originalnih crteža, preko slika do fotografija.

Kolekcionari i ljubitelji umetnosti večeras su imali priliku da sa mladim autorima razgovaraju o njihovim idejama, kreativnosti, o izloženim umetničkim radovima.

Svi autori su bili prisutni večeras na otvaranju izložbe, kao što će ponovo biti za vikend 14. i 15. oktobra od 13 do 20 časova.

Tada će biti organizovani posebni prodajni dani u okviru akcije “Šoping festival” u TC Galerija Belgrade.

Na ovoj prodajnoj kolektivnoj izložbi svoja umetnička dela su predstavili Aleksandar Smederevac, Aleksandra Ilić, Ana Simić, Ananije Bešović, Antanasije Punoševac, Bogdana Perić, Dunja Ćorlomanović, Goran Mitić, Marija Solujić, Marko Reeboskic, Miljan Stevanović, Petar Aleksić, Sara Milojević, Stefan Jovanović i Teodora Nešković.

Organizatori izložbe su Umetnička inicijativa KvART BW i Galerija ŠTAB. Radno vreme galerije je svakog dana od 11 do 21h, a ulaz je slobodan.