17. oktobar 2024 14:57

Filmovi nagrađeni u Veneciji, Kanu, Berlinu, Sarajevu i Puli na Slobodnoj zoni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Filmovi nagrađeni u Veneciji, Kanu, Berlinu, Sarajevu i Puli na Slobodnoj zoni

Foto: Shutterstock.com/RazoomGame, ilustracija

BEOGRAD - Filmski festival "Slobodna zona", na kome će biti prikazana nagrađena filmska ostvarenja sa festivala u Veneciji, Kanu, Berlinu, Sarajevu i Puli, biće održan od 6. do 11. novembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na programu festivala biće filmovi "Još sam tu" Valtera Salesa, nagrađen za najbolji scenario u Veneciji, "Čovjek koji nije mogao šutjeti" Nebojše Slijepčevića, osvajač Zlatne palme za kratki film u Kanu, "Moj omiljeni kolač" Marjam Mogadam i Bentaša Sanaihe, dobitnik Nagrade ekumenskog žirija i Nagrade FIPRESCI u Berlinu, kao i "Tri kilometra do kraja sveta" Emanuela Parvua, pobednik Filmskog festivala u Sarajevu i "Naša djeca" Silvestra Kolbasa, najboljeg reditelja Pulskog festivala.

Brazilski reditelj Valter Sales snimio je istorijsku dramu i brazilskog kandidata za Oskara, "Još sam tu" o tragičnim posledicama vojne diktature u Brazilu. Glavna junakinja je Eunise Paiva, majka petoro dece koja postaje aktivistkinja nakon hapšenja supruga i bivšeg kongresmena Marsela. 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa