29. februar 2024 15:14

Film "48 sati i jedan minut" biće prikazan 21. marta u MTS dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "48 sati i jedan minut" biće prikazan 21. marta u MTS dvorani

Foto: Zeder produkcija

BEOGRAD - Srpsko-američki film "48 sati i jedan minut" rediteljke Sonje Alekse (Sonia Alexe) biće prikazan 21. marta u MTS dvorani, najavio je danas Megakom film.

"Film je posvećen devojčici Tijani Jurić (1999-2014) čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu i javnosti", navedeno je u saopštenju.

Megakom film je naglasio da film, u kome igraju Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić i Klara Hrvanović, "ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci".

"U '48 sati i 1 minut' ulogu tumači i Marko Živić (1972-2021), dok legenda srpske scene Nebojša Glogovac (1969-2018) nažalost nije doživeo da ostvari svoju planiranu rolu u ovom filmu", saopštio je distributer.

Film prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, ali porodična idila biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, naveo je Megakom film.

"Izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog", piše u saopštenju.

Kako je najavljeno, film nakon beogradske premijere odmah ide u bioskope u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i širom Srbije.