4. septembar 2024 12:30

Prijatelji i poštovaoci se opraštaju od Bore Đorđevića: Srećno ti nebo genije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prijatelji i poštovaoci se opraštaju od Bore Đorđevića: Srećno ti nebo genije

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIC

BEOGRAD - Povodom smrti legendarnog srpskog rok muzičara i frontmena grupe "Riblja čorba" Borisava Bore Đorđevića (1952-2024), danas se na društvenim mrežama od njega opraštaju brojni muzičari, javne ličnosti, prijatelji i poštovaoci.

Pevač i kompozitor Željko Joksimović objavio je na svom Instagram nalogu fotografiju Bore Đorđevića uz poruku: "Malo je reći, hvala... Srećno ti nebo, genije".

Džez pevačica Lena Kovačević napisala je na svom Instagram nalogu: "Borin odlazak kao ujed za dušu".

Pevač Igor Lazić Nigor ostavio je dužu poruku na Instagramu istakavši da Đorđevićev odlazak ostavlja ogromnu prazninu u srcima onih koji su odrasli uz muziku "Riblje čorbe".

"Bio si prava ikona rokenrola, autentičan glas generacija koje su tražile smisao u svetu punom nesigurnosti. Tvoje pesme su bile mnogo više od muzike – bile su iskrena refleksija života, radosti, tuge, pobuna, ljubavi i gubitaka. Bio si pesnik u duši, umetnik koji je znao kako da stavi prst na bolne tačke društva, a da pri tom ne izgubi ni trunku autentičnosti. Hvala ti što si bio deo naših života, što si svojim rečima i muzikom učinio svet malo boljim mestom. Ostaješ sa nama u svojim pesmama koje će se i dalje pevati, iznova i iznova", napisao je Nigor.

Grupa "Crvena jabuka" objavila je fotografiju na Instaramu uz kratak opis: "Počivaj u miru", a od njega se oprostila i Mina Aleksić, ćerka pokojnog prijatelja i kolege Miše Aleksića.

"Zagrli mi tatu Boki", napisala je ona uz fotografiju oca i pevača.

Reditelj filma "Južni vetar" Miloš Avramović objavio je priču na Instagramu i oprostio se od Đorđevića crno-belom fotografijom.

Na isti način oprostila se i glumica Jelisaveta Teodosić.