4. septembar 2024 14:15

Kolege i poštovaoci se opraštaju od Bore Đorđevića: Ostali smo bez velikog umetnika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kolege i poštovaoci se opraštaju od Bore Đorđevića: Ostali smo bez velikog umetnika

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIC

BEOGRAD - Kolege i poštovaoci se na društvenim mrežama opraštaju od srpskog rok muzičara, frontmena grupe "Riblja čorba" Borisava Bore Đorđevića koji je preminuo je danas u 72. godini.

Pevač Željko Samardžić objavio je na Instagramu da je danas tužan dan za sve.

"Ostali smo bez velikog umetnika i čoveka velikog srca. Ja bez vernog prijatelja i brata po duši. Zauvek ćeš mi nedostajati dragi Boro. Neka ti je večna slava i hvala“, napisao je Samardžić.

Novinarka Mira Adanja Polak objavila je insert iz poslednjeg intervjua koji je radila sa Borom i naglasila da joj je bilo veoma teško tokom snimanja.

"Osećala sam još u Ljubljani da je ovo poslednji Borin intervju", napisala je Adanja Polak na Instagramu.

Glumica Ivana Mihić je objavila priču i objavu na Instagramu istakavši da je poznavala Đorđevića profesionalno.

"Komponovao je muziku za film "Uslovna sloboda" Miroslava Živanovića u kome sam igrala, te smo se često družili na snimanju u Bjelanovici gde je film sniman... Boru ću pamtiti, pored sveg njegovog veličanstvenog muzičkog stvaralaštva, i po jednoj sveščici koju je uvek sa sobom nosio i u kojoj je beležio stihove i misli svojih trenutnih inspiracija. Umeo je da ih izlaže i rado ih je govorio pred onima sa kojima je sedeo na druženjima gde god se nalazio...", navela je, između ostalog, Mihić.

Novinarka Vesna Dedić uputila je poslednji pozdrav Đorđeviću uz njegovu fotografiju i tekst.

"Volela bih sada da vas podsetim na onu Balkansku ulicu sa početka veka kada je Bora u kafani Taš, pretplatnicima RTS-a pričao o trenucima sreće i tuge koji su mu obeležili život. Ili onu drugu iz 2013. kada je recitovao u studiju, naručivao pesme koje voli i pričao o ljubavi. Izbrisana je kao još 800 drugih Balkanskih ulica sa sajta RTS...Poslednji pozdrav Bori Đorđeviću od one pionirke koja je u SC Morača u Titogradu sa celim razredom bila pored bine...", napisala je Dedić na Instagramu.

Pevačica Kristina Kovač objavila je crno-belu sliku Đorđevića iz mladosti i napisala po čemu će ga uvek pamtiti.

"Nikada nisam prevazišla razočaranje činjenicom da je otišao u smeru u kom je otišao po pitanju jugoslovenskog konflikta i ratova, kao čovek pre svega. Ja hoću da ga pamtim kao onog super kul lika koji je pisao fantastične pesme, dok sam još bila klinka, i tata me puštao da se vukljam za njim u Studio 5 kod Hotela "Ekselzior" na snimanje jednog od njihovih albuma... Divne, divne uspomene, krunisane pevanjem pratećih vokala dok sam još bila dete, tričavih 15 leta - za pesmu "Još jedna cigareta pred spavanje". Spavaj mirno, Boro, nadam se da si u međuvremenu neke stvari smestio na njihovo pravo mesto", istakla je Kovač.