9. maj 2023 21:41

Luk Blek nastupio u prvom polufinalu izbora za Pesmu Evrovizije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Luk Blek nastupio u prvom polufinalu izbora za Pesmu Evrovizije

Foto: AP Photo/Martin Meissner

LIVERPUL - Predstavnik Srbije Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava" nastupio je večeras u prvom polufinalu "Pesme Evrovizije", gde pokušava izboriti prolazak u finale 13. maja u Liverpulu.

"Volim te Srbijo", poručio je Blek na kraju vizuelno efektnog, distopijski intoniranog nastupa, koji je toplo prihvatila publika u Liverpulskoj areni.

Kao treći po redu izvođač, Blek je nastup počeo ležeći u beloj skulpturi, pridruživši se potom u plesnim pokretima nekoliko plesača u skafanderima i sa maskama na licima.

Na kraju nastupa, koji su gledaoci mogli da prate u direktnom prenosu na RTS, Blek je plesačima "zombifikovanih" pokreta otkinuo sa leđa creva za disanje iz kojih je pokuljao dim.

U prvom polufinalu iz zemalja regiona večeras će nastupiti hrvatski alternativni sastav Let 3 sa pesmom "Mama Šč", a od 15 izvođača 10 sa najvećim brojem glasova ide u finale 13. maja u Livberpulu.

Prve večeri 67. "Evrovizije" nastupaju i predstavnici Norveške, Malte, atvije, Portugala, Irske, Švajcarske, Izraela, Moldavije, Švedske, Azerbejdžana, Češke, Holandije i Finske.