17. maj 2023 15:31

Sastav E-Play objavio obradu pesme "Aut"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sastav E-Play objavio obradu pesme "Aut"

Foto: PROMO

BEOGRAD - Alternativni sastav I-plej (E-Play) objavio je danas kao singl i spot "Aut", obradu pesme grupe Katarina II, kasnije Ekatarine Velike (EKV), kao deo kampanje podizanja svesti o sigurnosti žena i devojčica u javnom prostoru u Srbiji.

"Obrada pesme čiji je refren 'Ona hoda sama kroz grad' "na najbolji način sublimira potrebu žena i devojčica u našoj zemlji da se oslobode straha tokom svojih kretnji kroz naše gradove", navodi se u saopštenju.

U spotu reditelja Vuka Protića, koji prikazuje basistkinju I-pleja Maju Cvetković u šetnji gradom, pojavljuju se i muzičari Nikola Čuturilo i Zoran Ilić Tambura, fotograf Nebojša Babić, umetnik Nenad Džoni Racković i drugi.

Obrada i spot, realizovani su u okviru projekta "Sigurnost žena i devojčica u Srbiji" koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena - "UN Women Serbia".

Projekat se provodi u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, jedinicama lokalne samouprave, organizacijama civilnog sektora i Ambasadom Velike Britanije.

Cilj kampanje je podizanje svesti i pokretanje borbe protiv normalizacije rodno-zasnovanog nasilja u javnom prostoru i medijima, kako bi svi akteri društva - od donosioca odluka i organa reda, preko urbanista i arhitekata, edukatora i medija, do samih građana - preuzeli odgovornost i preduzeli mere sa ciljem povećanja osećaja bezbednosti žena, devojčica i svih građana.