31. jul 2023 14:43

Muzički festival "In Front of Art" prvi put od 17. avgusta u Sremskoj Mitrovici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Muzički festival "In Front of Art" prvi put od 17. avgusta u Sremskoj Mitrovici

Foto: PROMO

SREMSKA MITROVICA – Prvo izdanje muzičkog festivala „In Front of Art“ biće održano u Sremskoj Mitrovici tokom četiri dana od 17. do 20. avgusta, gde će nastupe imati domaći i regionalni sastavi – "Bajaga i Instruktori", "Partibrejkers", "Nipplepeople", "Zoster", "Kolja i Grobovlasnici" i "Ničim Izazvan".

U ime prve godišnjice postojanja udruženja "Art Front", organizuje se veliki letnji festival "In Front of Art" na sportskom stadionu Sokolskog društva "Partizan", u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica, Kontakt konferencijom i koncertnom agencijom i diskografskom kućom "Odličan hrčak".

Osim mužičkog dela, posetioci će imati prilike i da prate i festival kratkog filma i veče stand-up komedije sa Nešom Bridžisom, dok će najmladji imati zabavu sa Cirkus animatorima.

Četvrtak, 17. avgusta obeležiće početak programa kada će se emitovati Festival kratkih umetničkih filmova, kao i održati koncert pop rok benda “Bajaga i Instruktori”.

Momčilo Bajagić Bajaga, Aleksandar Saša Lokner, Žika Milenković i ostala ekipa će predstaviti hitove iz skoro četiri decenije duge karijere.

Za petak, 18. avgusta, rezervisano je veče dva nastupa: “Kolja i Grobovlasnici” i “Nipplepeople”.

Poznat veoma svestrani i maštoviti umetnik kreativac, filmski i TV scenarista, dramski pisac, pozorišni reditelj i glumac, Nikola Pejaković Kolja je status autora srpskog bluza počeo da gradi još 2001. godine, a danas važi za omiljenog bluz autora u regionu.

Uz Kolju nastupaju vrhunski muzičari - gitarista Voja Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković, uz pratnju trubača Nemanje Banovića i saksofoniste Kristijana Mlačka.

Skoro su imali nastup na Arsenal festu u Kragujevcu, a publika Kolju i ekipu voli na mnogim nastupima po Beogradu (Mts Dvorana, Dom omladine, klub Fest), Novom Sadu (Dom kulture, Promenada), i celoj Srbiji.

Hrvatski elektro pop duo “Nipplepeople” je prava enigma, mistični bend čiji se članovi kriju ispod maski, i niko im ne zna identitet.

Velike hitove kao što su obrada “Frka”, “Broj”, “Tajna”, “Balkan Express”, “Ne volim te”, “Bolji”, “Jelena”, “Nikada”, “Sutra”, srpska publika je slušala uživo proteklih godina u Domu omladine Beograda, bivšem Mikseru, klubu Barutana, festivalu Beer fest (2022), i nedavno u Hangaru Luke Beograd uz nemački elektro pop sastav “Alphaville”.

U subotu, 19. avgusta otvorenu scenu će preuzeti legende rokenrola “Partibrejkers” na čelu sa pevačem Zoranom Kostićem Canetom i gitaristom Nebojšom Antonijevičem, koji su proslavili važan i veliki jubilej – 40 godina karijere, kao i bosanski rege bend “Zoster”, čest gost Srbije ovog leta (Beer fest, Arsenal fest).

Poslednji dan festivala, 20. Avgust, jeste humanitarnog karaktera. Neće biti naplate ulaznica, već će se prikupljati dobrovoljni prilozi koji će biti donirani u humanitarne svrhe.

Tada će program preuzeti “Cirkus Animatori”, stand up komičar Neša Bridžis (nazvan prema junaku Neš Bridžis iz istoimene američke krimi serije koga je igrao Don Džonson).

Osim njih, festival “In Front of Art” će zatvoriti rege pop atrakcija iz Vrbasa - “Ničim Izazvan”, koja je obeležila skoro 10 godina postojanja turnejom po celoj zemlji, gde su rasprodali i Mts Dvoranu krajem 2022.

Koncept “In Front of Art” festivala okrenut svim generacijama i da je osmišljen kao mesto porodičnog susreta, zabava je zahvaljujući Cirkus Animatorima zagarantovana i za najmlađe posetioce.

Udruženje građana Art Front okuplja stanovnike Sremske Mitrovice sa zajedničkim ciljem osnaživanja kulturne scene grada, kao i promociju društveno aktivnog načina života.

Od svog osnivanja u septembru 2022., Art Front je realizovao više od deset umetničkih i kulturnih dogadjaja koja su značajno ispraćena u javnosti i izuzetno dobro primljena od strane lokalne zajednice.

In Front of Art manifestacija već prvim izdanjem obećava da će postati jedna od važnijih tačaka za razvoj kulturno-umetničke scene, poručuju organizatori.