9. avgust 2023 11:18

Bend "Koikoi" gostuje 12. avgusta u Vranju u okviru Međunarodnog dana mladih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bend "Koikoi" gostuje 12. avgusta u Vranju u okviru Međunarodnog dana mladih

Foto: PROMO

VRANJE - Domaći alternativni rok bend "Koikoi" održaće koncert 12. avgusta u Omladinskom kulturnom centru (OKCE) u Vranju u okviru proslave Međunarodnog dana mladih.

Osim navedenog sastava, di džej set će imati Emica, nastupiće i bend "Sky Hook" iz Niša, kao i di-džejevi iz Vranja - Mury, Rasko, Filip i Lex.

Muzički događaj organizuju Grad Vranje, KZM i omladinska grupa "Ključ", a ulaz je besplatan.

Srpski post-pank alternativni psihodelični indie rok sastav "Koikoi" nastao je 2017. godine, a od 2019. su krenuli da intenzivno nastupaju uživo, što je publika pozitivno prihvatila i pozdravila, tako da su se našli na "Hali Gali" festivalu i istoimenoj kompilaciji nezavisnih mladih bendova.

Grupu čine - poznati glumac Marko Grabež (vokal, gitara), Emilija Đorđević (rodom iz Vranja, bas gitara, vokal), Ivana Miljković (sintisajzer, vokal) i Ivan Pavlović Gizmo (bubanj).

Svoj prvi i do sada jedini album "Pozivi u stranu" (2021) donosi 10 autentičnih pesama koje su stvarali svo četvoro u bendu kao komuna kreativaca.

Učestvovali su na svim našim najvećim muzičkim festivalima kao što su Arsenal Fest (2022), Exit (2022), Beer Fest (2023), imali rasprodate solo koncerte u Beogradu (Dom omladine), Novom Sadu, ali su gostovali i na hrvatskom "In Music Festu" u Zagrebu, veoma su traženi po regionu, dosta nastupaju u Hrvatskoj.

Takodje su svirali i na festivalu "Eurosonic Noorderslag 2023" u Groningenu (Holandija).

"Koikoi" je ove godine prvi put učestvovao u komponovanju muzike za predstavu "Otac" francuskog pisca Florijana Zelera, u režiji Paola Madjelija, u produkciji pozorišta Atelje 212.

Pevač i gitarista Marko Grabež je i igrao u tom komadu, a inače je stalni član Ateljea 212, gde igra u mnogim predstavama ("Noževi u kokoškama", "Pristanak", "Amsterdam", "Kao sve slobodne devojke").

Nakon filma i serije "Nečista krv" (2021) Milutina Petrovića, prema delima Bore Stankovića, i druge sezone serije "Senke nad Balkanom" (2019) Dragana Bjelogrlića, Grabež je postao sve traženiji glumac, tako da je bio aktuelan sa filmom "Usekovanje" (2022) debitanta Siniše Cvetića, a do kraja godine publika će ga gledati i u ostvarenju "Pukotina u ledu" Maje Miloš i drugoj sezoni krimi serije "Tajkun".