11. avgust 2023 18:48

Sinovi Britni Spirs bezbedni su na Havajima, ali pod stresom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sinovi Britni Spirs bezbedni su na Havajima, ali pod stresom

Foto: Photo by Invision/AP, File/Chris Pizzello

LAHAINA - Sinovi pevačice Britni Spirs Džejden Džejms i Šon Preston nisu povređeni tokom razornih požara na havajskom ostrvu Maui, ali su veoma uznemireni zbog celokupne situacije, prenosi TMZ.

Prema pisanju tog portala, naslednici pop zvezde iznajmili su kuću na jednom od susednih ostrva, zajedno sa ocem Kevinom Federlajnom i njegovom suprugom Viktorijom.

"Kevin, Džejden Džejms i Šon Preston, zajedno sa Kevinovom ženom Viktorijom, nisu fizički pogođeni šumskim požarima jer žive na jednom od susednih ostrva, gde su se preselili samo dve nedelje ranije", rekao je za TMZ izvor blizak Federlajnu.

Uprkos činjenici da sve funkcioniše, sinovi Britni Spirs su pod jakim stresom zbog "zastrašujućih šumskih požara i snimaka nastradalih kojima su preplavnjeni svi mediji, uključujući i havajske TV kanale".

TMZ je ranije objavio da je bivši suprug pevačice početkom meseca otputovao na Havaje sa sinovima, koji su odlučili da se ne oproste lično od Britni.

Zvaničnici okruga Maui saopštili su da je broj poginulih u požarima u američkoj državi Havaji porastao na 53 osobe, što ga čini najsmrtonosnijim požarom u SAD od 2018 podseća američki list.

Šumski požari na ostrvima Maui i Velikom ostrvu počeli su zbog suvog i vrućeg vremena, a pojačani su jakim vetrovima koje je doneo uragan Dora.

Neki požari dostižu površinu od 400 hektara.

Vatra je uništila nekoliko naselja, uključujući popularni turistički grad Lahaina. Vlasti su prinuđene da blokiraju puteve, javni prevoz ne radi. Stotine lokalnog stanovništva je evakuisano.