18. avgust 2023 16:08

Počeo Sabor violinista Srbije u Pranjanima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počeo Sabor violinista Srbije u Pranjanima

Foto: Tanjug video

PRANJANI - Sabor violinista Srbije u selu Pranjani u blizini Gornjeg Milanovca počeo je podizanjem saborske zastave i intoniranjem saborske himne, pesme "Svilen konac".

"Pet godina je vrlo brzo prošlo, ali za tih pet godina uspeli smo da promenimo i Pranjane i pranjanski kraj, sa velikim ulaganjima Republike Srbije, sa velikim ulaganjima opštine Gornji Milanovac Pranjani nisu više samo jedno od sela, Pranjani su postali jedna ugledna varošica za koju se čuje na sve četiri strane sveta. Nisu samo Pranjanji Misija Halijard, nisu samo Pranjani Sabor violinista Srbije, Pranjani su svi dobri ljudi koji ovde žive i koji su ovde nama omogućili ovako jedno lepo druženje" rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora je glumac i reditelj Radoš Bajić, koga za ovaj kraj vezuje i njegovo poslednje filmsko ostvarenje "Heroji Halijarda", sniman upravo u ovom suvoborskom selu.

"Želim kao domaćin današnjeg takmičenja da vam poručim da ove dane u Pranjanima provedete vedra duha, budete veselo, opušteni, nasmejani... Ako je neko slučajno posvađan neka lepo pruži ruku jedan drugome i neka se posvađani izmire", rekao je Radoš Bajić domaćin ovogodišnjeg Sabora violinista Srbije.

Ove godine održaće se samo takmičenje juniorskih kategorija violinista dok je deo programa u kojem nastupaju seniori revijalnog karaktera u kojem će biti dodeljena majstorska pisma.