5. septembar 2023 07:39

Održan koncert "ABBA Strings" u Botaničkoj bašti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održan koncert "ABBA Strings" u Botaničkoj bašti

Foto: Shutterstock.com/Melinda Nagy, ilustracija

BEOGRAD - Koncert pod nazivom "ABBA Strings" domaćeg sastava “ABBA Ring Tribute” sa gudačkim orkestrom, održan je na otvorenoj sceni Botaničke bašte “Jevremovac” u Beogradu, pred velikim brojem ljubitelja antologijske švedske pop grupe.

Bend je zapravo imao dva nastupa, prvo mini koncert za decu od 17:30 sati u želji da muziku, uz koju su odrastale generacije, približi i najmlađim naraštajima.

Tako su došli na ideju da prvo izvedu 45-minutni program kao pravi školski čas, koji je po svom sadržaju i formi prilagođen najviše deci, budućim fanovima stvaralaštva švedske dens pop atrakcije ABBA i velikih hitova.

Koncert je odjekivao sa čuvenim hitovima "Waterloo", “Mamma Mia”, “Money, Money, Money”, i nekoliko hiljada ljudi je pevalo uglas omiljene numere.

Muzičko putovanje kroz istoriju ovog benda pretvorilo se u jednu veliku igranku, veselu, zabavnu disko žurku bez prestanka čija je set lista bila bogata sa naslovima - “Fernando”, “Chiquitita”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes it All”, "S. O. S.".

Originalnu ABBA grupu činili su kvartet muzičara, dve pevačice i dvojica kolega - Agneta Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Beni Anderson, Ani-Frid Lingstad, koji su kao pobednici Evrovizije osvojili svet tokom jedne decenije karijere, od 1972. do 1982. godine.

Domaći ABBA Ring Tribute je uspešno i verno dočarao sa kostimima i frizurama to davno doba trijumfa, a zanimljivo je da hitovi i nakon 50 godina i dalje "žive" među publikom čitave planete.

Koncert "ABBA Strings" je auditorijum podsetio na svih osam studijskih albuma ABBA.

ABBA je za kratko vreme postojanja, tokom 10 godina imala švedske, evropske, australijske turneje - “Swedish Folkpark Tour” (1973), “European Tour” (1974–1975), “European & Australian Tour” (1977), “ABBA: The Tour” (1979–1980), a u novom povratku su ponovo na putu - “ABBA Voyage” (2022–2024).