8. decembar 2023 12:45

Prijavljivanje za projekat "New Faces" za mlade profesionalce u muzičkoj industriji traje do 11. decembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prijavljivanje za projekat "New Faces" za mlade profesionalce u muzičkoj industriji traje do 11. decembra

Foto: PROMO

BEOGRAD - Prijavljivanje kandidata za projekat "New Faces 2024" otvoren je do 11. decembra, a cilj je da se otkrije i podrži deset najperspektivnijih mladih muzičkih profesionalaca do 30 godina sa prostora bivše Jugoslavije, saopštili su organizatori.

Kako je navedeno, cilj "New Faces" je da odabrani "osnaže da svoje muzičke snove pretvore u stvarnost uz mentorstvo iskusnih starijih kolega iz muzičke industrije".

Regionalni projekat "New Faces" sprovode Kontakt iz Srbije, Ment iz Slovenije, Šip (Ship) iz Hrvatske i PIN mjuzik konferens (Music Conference) iz Severne Makedonije "kako bi omogućili mladim profesionalcima iz muzičkog biznisa da premoste jaz između želja i ambicija sa jedne, i dostignuća sa druge strane".

Kako je istaknuto, poziv nije upućen muzičarima, već profesionalcima koji se bave u muzičkoj industriji organizacijom događaja, bukingom, menadžmentom, izdavaštvom, novinarstvom, produkcijom i drugim.

Do 11. decembra u ponoć svako može da nominuju sebe ili nekoga koga smatraju relevantnim, popunjavanjem obrasca na sajtovima organizatora.

"Odabranih deset mladih profesionalaca će dobiti 'PRO PASS' za partnerske konferencije i festivale - propusnicu koja omogućava pristup svim koncertima, konferencijskim sesijama i onlajn bazi podataka delegata", kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, partneri projekta "New Faces 2024" "pokrivaju troškove smeštaja na pomenutim konferencijama i obezbeđuju dragoceno medijsko prisustvo mladim profesionalcima kako bi se što bolje pozicionirali i profilisali unutar muzičke industrije".