9. maj 2024 14:44

Arsenal festival ulazi u ESNS Exchange program koji promoviše mlade talente

Izvor: TANJUG

podeli vest

Arsenal festival ulazi u ESNS Exchange program koji promoviše mlade talente

Foto: Shutterstock.com/Zamrznuti tonovi, arhiva

KRAGUJEVAC - Organizatori Arsenal festa su danas saopštili da ovaj festival postaje deo ESNS Exchange programa.

Kako je navedeno, Arsenal Festival, kao jedan od uticajnijih muzičkih događaja u regionu, postaje deo prestižnog ESNS Exchange programa koji već decenijama podržava i promoviše mlade talente širom Evrope.

Direktor festivala Zoran Vulović, izrazio je svoje oduševljenje povodom ove saradnje. "Velika je čast biti deo najvećeg evropskog i svetskog projekta za afirmaciju novih mladih izvođača. ESNS Exchange je otkrio mnoge velike svetske izvođače, od Franca Ferdinanda do Dua Lipe, a Arsenal Fest će ove godine ugostiti dva izvođača iz ESNS Exchange programa", rekao je Vulović i dodao da Arsenal Fest postaje sve "prepoznatljiviji i vidljiviji širom Evrope i ima za cilj decentralizaciju umetnosti i promociju novih umetnika i trendova".

ESNS Exchange program je prepoznatljiv zbog saradnje sa 130 vodećih muzičkih festivala iz Evrope i sveta, 27 evropskih javnih radio stanica ujedinjenih u Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU), a podržan je međunarodnim muzičkim novinarstvom.

ESNS Exchange program podržava i Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa i predstavlja "nezamenljivu priliku za mlade talente".

Na Arsenalu 2024 nastupiće Bijelo Dugme, Zdravko Čolić, Kijanu Rivs sa svojim bendom Dogstar, Nouvelle Vague i drugi, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.