15. maj 2024 16:06

Muzika FIlipa Glasa na koncertu 1. juna u sali Beogradske filharmonije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Muzika FIlipa Glasa na koncertu 1. juna u sali Beogradske filharmonije

Foto: PROMO

BEOGRAD- Pijanista Vladimir Milošević i violončelista Nemanja Stanković održaće koncert 1. juna u sali Beogradske filharmonije, gde će izvoditi muziku američkog kompozitora Filipa Glasa, najavio je danas Centar beogradskih festivala (Cebef).

"Na programu koncerta su neka od najpoznatijih Glasovih ostvarenja, originalno pisana ili aranžirana za ove instrumente, kao što su odlomci svite 'Glassworks', numere iz muzike za film „Sati“, Etide za klavir i 'Songs & Poems' za violončelo", naveo je Cebef.

Milošević i Stanković su dobitnici Nagrade grada Beograda "Despot Stefan Lazarević“ za 2023. godinu za muzičko i muzičko-scensko stvaralaštvo kao članovi Klavirskog trija Korda (Corda), a koncert je deo programa međunarodne konferencije "Minimalistička prožimanja“.

Konferencija se prvi put održava u Beogradu i jugoistočnoj Evropi, i ugostiće oko stotinu delegata iz celog sveta, u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti, Muzikološkog instituta SANU, Društva za minimalističku muziku, Cebefa i Muzičke škole "Mokranjac“ iz Beograda.

Konferenciju i koncertni program podržali su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Ministarstvo kulture, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, SOKOJ, Univerzitet Emori iz Atlante u Sjedinjenim Državama i Evropska komisija putem programa Erazmus Plus (Erasmus+).