24. jun 2024 13:51

Pijanista Stefan Đoković održao humanitarni koncert u Belom dvoru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pijanista Stefan Đoković održao humanitarni koncert u Belom dvoru

Foto: Sara Đokić

BEOGRAD - Pijanista Stefan Đoković održao je humanitarni koncert u Belom dvoru, a sav prihod od ulaznica je namenjen školi za decu sa autizmom "Anton Skala" iz Beograda, za potrebe ozvučenja za fiskulturnu salu, saopštili su organizatori.

"Zahvaljujući donacijama svih prisutnih prikupljena su sredstva za školu 'Anton Skala', koja je na sebe preuzela izuzetno težak i plemenit zadatak obrazovanja dece sa autizmom", navedeno je u saopštenju.

Đoković je nastupio 22. juna pred brojnom publikom u Belom dvoru, pod pokroviteljstvom "Fondacije za obrazovanje Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića" i u organizaciji Rotari kluba Beograd internešeneal (International).

U svom obraćanju zvanicama, u prisustvu svoje supruge princeze Katarine, Karađorđević je u istakao da je "svaka vrsta podrške našoj deci, učenicima i obrazovnim institucijama preko potrebna i više nego dobrodošla".

"To je bio i motiv koji me je vodio kada sam pre više od 20 godina osnovao moju fondaciju za obrazovanje i kulturu. Da očuvam i nastavim tradiciju mojih predaka u podršci mladima i da ostvarim sopestvenu viziju", rekao je Karađorđević

Kako je navedeno, Đoković je na koncertu "očarao prisutne" izvođenjima dela Frederika Šopena, Franca Lista, Kloda Debisija, kao i svojih originalnih kompozicija, navedeno je u saopštenju.

Đoković je rekao da mu je velika čast da ima priliku da svojim radom i delom doprinese "ovakvom događaju, i uz podršku prisutnih, za jedno divno veče i uz prelepu muziku učinimo dobro delo".

Istakavši da mu je humanitarni rad jako blizak srcu, Đković je dodao da je to nešto čemu se uvek rado odazove.

"Na taj način, ne samo što činimo dobro delo, već se i trudimo da organizacije kojima je potrebna pomoć dobiju veću vidljivost i pažnju medija i javnosti i samim time mnogih drugih dragih ljudi voljnih da pomognu." izjavio je Đoković.

Organizatori nastupa u Belom dvoru su podsetili da je Đoković multimedijalni umetnik, koji je fascinirao svojim virtuoznim nastupima u nedavno održanoj seriji humanitarnih koncerata "Na krilima muzike" pod pokroviteljstvom prve dame Srbije Tamare Vučić.