30. jun 2024 06:37

Zdravko Čolić pred više od 10.000 posetilaca završne večeri Arsenal Festa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zdravko Čolić pred više od 10.000 posetilaca završne večeri Arsenal Festa

Foto: TANJUG/NEBOJŠA RAUS

KRAGUJEVAC - Zdravko Čolić održao je koncert dug više od dva i po sata pred više od 10.000 posetilaca na završnoj večeri 14. Arsenal Festa u Kragujevcu.

Popularni Čola je sinoć zabavljao publiku svojim vanvremenskim hitovima, koji su za ovu priliku dobili nove aranžmane i prilagođeni za izvedbu simfonijskog orkestra.

U vreme kad je koncert, koji je bio rasprodat još pre dve i po sedmice, već uveliko počeo, na kapijama „Kneževog arsenala“, gde je festival priređen, na ulazak je čekalo još nekoliko hiljada ljudi.

„Produži dalje“, „Gori vatra“, „Jedina“ („Ostani“), „Ti si mi u krvi“ i druge poznate pesme zajedno sa Čolićem horski, gromoglasno sve vreme pevala je masa u kojoj je ponajviše bilo pripadnika srednje generacije i starijih, ali i onih koji su rođeni tek decenijama nakon nastanka ovih hitova.

Pored Zdravka Čolića, čiji je koncert bio centralni događaj, na mejn stejdžu (Main stage), odnosno glavnoj bini, završne večeri Arsenal Festa nastupili su i Circa Waves, Palaye Royale, Sivert Hoyem i za kraj - Goblini, čiji je nastup takođe ispratio veliki broj posetilaca.

Na Garden stejdžu publiku su zabavljali Mali demon, Kruz Roudi, Zhiva, Nik West, Iva Lorens, Despite The Noise, Savršeni marginalci, E-Play, Z++ i za kraj - Letu štuke. Sale Janković B2B Hunckie, Mancha B2B Mark Panic, Luton, Ian Pooley i Wise D & Kobe predstavili su se na Explosive DJ Stage-u.

U skladu sa naredbom ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, koji je u subotu u Srbiji proglasio „crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma“ posle terorističkog napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, završnog dana Arsenal Festa bio je prisutan znatno veći broj policajaca nego prethodne dve večeri, a izuzetno posećen skup obezbeđivali su i pripadnici Žandarmerije naoružani "dugim cevima“.

Tokom trodnevnog Arsenal Festa u Kragujevcu, uprkos prisustvu desetina hiljada ljudi, nije zabeležen nijedan incident.