13. jul 2024 06:36

Marko Luis: Volim da je svaki nastup na Egzitu drugačiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Luis: Volim da je svaki nastup na Egzitu drugačiji

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

NOVI SAD - Srpski muzičar i kantautor Marko Luis nastupao je četiri puta na Egzitu u Novom Sadu, a sinoć je pre početka koncerta na tom festivalu rekao za Tanjug da voli svaki put da nastupi drugačije.

"Volim da svaki nastup na Egzitu bude drugačiji. Jednom smo došli sa trubačkim orkestrom i ušli u publiku. Ovaj put imamo sjajne goste, a imamo i nove pesme, pa ću naučiti publiku da zajedno igramo koreografiju i da napravimo neki video", rekao je Luis.

Na pitanje šta je ono što Egzit čini posebnim u odnosu na druge festivale, srpski kantautor kaže da nije nastupao na drugim sličnim festivalima, ali da ga festival poput ovog "čini ispunjenim".

"Siguran sam da ti festivali imaju nešto, a to je taj osećaj kad dođeš pa izađeš sa festivala ispunjen osmesima, ljubavlju... Izđuskao si se, nemaš snagu, jedva čekaš da legneš u krevet, ali sutra sve ponavljaš ispočetka", rekao je on.

Marko Luis je prepoznatljiv po muzičkom stilu koji kombinuje soul, džez, fank i balkanske muzičke elemente, a ističe da pesme za nastup bira tako da "atmosfera bude non stop na 150 posto".

"Sada sam baš koncipirao jedan 'madly' koncept. Voleo bih da odsviram što više pesama. Da ljudi svaki sekund osete kao da im je najbolji u životu. To je bio moj cilj za set listu", kaže Luis, dodajući da je pre nekoliko dana objavio novu pesmu pod imenom "Ti i ja".

"Pre nekoliko dana izašla je nova pesma i videćemo da li je publika spremna za nju", rekao je Marko Luis.

Sa njim je na Egzitu kao gost nastupio srpski muzičar Marčelo, a izveli su zajedničku numeru sa novog albuma "Vatra u mraku".