24. jul 2024 12:12

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci

Foto: Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

BEOGRAD - Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade pod sloganom Metamorfoze biće održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci, najavili su organizatori.

Reč je o jednom od najstarijih festivala u našoj zemlji, koji, i ove godine, avgust obeležava promišljenim i važnim programom namenjenim deci i mladima.

"Selekcija 30. FEP-a oličenje je vrednosti za koje se pune tri decenije borimo a to su pre svega visok umetnički kvalitet predstava za decu i mlade, raznovrsnost u pogledu uzrasta kojima su predstave namenjene kao i njihova tematska raznolikost. Takođe, poseban akcenat smo, kao i godinama u nazad, stavili na inovativne i hrabre pristupe u stvaranju pozorišta za najmlađu publiku, te nas tako na 30. jubilarnom FEP-u očekuje pravo bogatstvo najrazličitijih pozorišnih formi: od dramskog pozorišta, lutkarstva, performansa, preko plesnih formi, muzičkog pozorišta, neverbalnog teatra, teatra objekata, interaktivnog pozorišta, site-specific teatra, itd. Pored predstava iz Srbije i regiona 30. FEP obeležiće i gostovanja predstava iz Španije, Francuske i Danske", objašnjava Milja Mazarak Marinkov, ispred umetničkog tima ovogodišnjeg Festivala.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa