5. avgust 2024 15:27

Monodrama Tihomira Stanića "Na Drini ćuprija" biće izvedena 7. avgusta u Teatrijumu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Monodrama Tihomira Stanića  "Na Drini ćuprija" biće izvedena 7. avgusta u Teatrijumu

Foto: Marko Spasojević

BEOGRAD, 5. avgusta (Tanjug) - Monodrama Tihomira Stanića "Na Drini ćuprija" biće ponovo izvedena 7. avgusta u pozorištu Teatrijum, najavili su iz ovog teatra.

Na "Drini ćuprija" Ive Andrića, a u dramskom tumačenju Tihomira Stanića, izaziva veliki interes publike, što se ogleda u dugim redovima ispred pozorišta Teatrijum.

Nakon što su sve karte za izvođenje ove monodrame 1. avgusta rasprodate, odlučeno je da se zbog velike zainteresovanosti publike, izvođenje predstave ponovi na letnjoj sceni Teatrijum.

Jedno od kapitalnih književnih dela na našem jeziku "Na Drini ćuprija" našeg nobelovca Iva Andrića, objavljeno je u Beogradu pre 75 godina.

Verni poštovalac i zaljubljenik u Andrićev opus, poprilično fizički sličan velikom piscu, Stanić je tumačio njegov lik u nekoliko filmskih i televizijskih produkcija.

Znalački, sa dubokim emotivnim doživljajem Andrićeve pripovesti, ali i sa pouzdanim iskustvom dramskog umetnika koji zna šta čini efektnu celinu scenskog čina, Stanić je sklopio i angažovano, glumački briljantno izrekao svoj poduži monolog.

Tihomir Stanić već dve decenije kazuje u raznim prilikama Andrićeve misli i vizije, nabijene mudrošću, istorijskom istinom, lepotom i duhom balkanskog čoveka.

Njegove glasovne bravure, varijacije emocija, bogatstvo glumačke ekspresije, i nadasve njegov lični šarm, kao da su zbir i suma njegovog raskošnog talenta i bogatog iskustva.

Tokom ove nedelje u Teatrijumu publika će imati prilike da pogleda i sledeće predstave:U ponedeljak 5. avgusta reprizu predstave "Mušica" Anđela Beolka Rucantea, u utorak 6. avgusta predstavu "Brak mrak" Antonia Amurija.

Predstava "YU turneja" Katarine Aleksić Simović igraće se u četvrtak 8. avgusta.

U petak 09. avgusta igraće se predstava ,"Ljubaf" u režiji Erola Kadića.

Monodramu Vesne Stanković "Lina, od kamena tvrđa" autora Jovana D. Petrovića publika će imati priliku da pogleda u subotu 10. avgusta.

"Klaustrofobična komedija" Duška Kovačevića, a u režiji Dušana Aškovića igraće se u nedelju 11. avgusta.

Tokom vikenda u pozorištu Teatrijum igraće se tokom prepodneva predstave za decu u saradnji sa "Fondacijom Alek Kavčić" u subotu 10. avgusta "Kuća igračaka" a u nedelju 11. avgusta "Tri musketara".

(Kraj) aln/