8. avgust 2023 15:45

Predstava "Zodijak - krug malih životinja" proglašena za najbolju na Nišvilu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstava "Zodijak - krug malih životinja" proglašena za najbolju na Nišvilu

Foto: Nišville

NIŠ - Nagrada za najbolju predstavu Nišvil (Nišville) džez teatarskog festivala pripala je "Zodijaku (Zodiac) - krugu malih životinja" hrvatske trupe Cirkorama, jednoglasnom odlukom žirija, saopštili su danas iz organizacije festivala Nišvil.

Žiri kog čine pozorišni kritičari Mikael From iz Švedske, i Aleksandra Glovacki i Ana Tasić iz Srbije nagradio je Cikoraminu predstavu zbog "čistog, preciznog scenskog jezika".

Kako je navedeno, on je oslonjen "na promišljen pokret, muziku i pročišćen vizuelni izraz, kojima se izražava večito kruženje kosmičke energije".

Međunarodni žiri je nakon odgledanih sedam predstava, izvedenih u Glavnom programu Nišvil džez teatarskog festivala od 4. do 7. avgusta, jednoglasno dodelio i Specijalnu nagradu glumici Plavog pozorišta Veri Jovanović, za ulogu u predstavi "Duša Antigone“.

"Imajući zadatak da prevede na znakovni jezik replike svih likova, ona je u isto vreme glumački sugestivno i verodostojno uobličila svaki od tih likova", ocenio je žiri.

Nagrada za najbolje korišćenu muziku pripala je predstavi "Don’t Fuss“ mađarske kompanije Gobi dens (Dance), zbog "postignutog potpunog jedinstva pokreta i muzike, koje se gradi kroz antagonizam i harmoniju, uz specifičan šarm igre", saopštio je Nišvil.

Glavnu muzički program Nišvil džez festivala biće održan od 10. do 13. avgusta.