24. novembar 2023 10:50

Kabare "Da, to su bili dani" biće izveden 2. decembra u MTS dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kabare "Da, to su bili dani" biće izveden 2. decembra u MTS dvorani

Foto: PROMO

BEOGRAD - Muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani", biće izveden 350. put 2. decembra u MTS dvorani, najavili su organizatori.

U kabareu, koji se izvodi od 2004. godine i kombinuje muziku, poeziju i anegdote, nastupiće Nebojša Dugalić, Boris Pingović, Nina Ćosić i Voja Savić, a kao gošće Jelena Gavrilović i Bojana Stamenov, saopštila je MTS dvorana.

"Drago mi je da smo se zabrojali na taj način. Kabare je uspeo da odneguje ovo vreme trajanja, a svaka tradicija negovanja donosi rezultate. Čar je upravo ta neistovetnost svakog novog izvođenja, koja doprinosi dinamici svakog novog susreta sa publikom", ocenio je Dugalić.

Prema njegovim rečima, pesme i poezija u kabareu su se kroz vreme menjali, a glumcima je "veoma važna interakcija sa publikom, jer bez tog neprestanog osluškivanja ljudi iz publike i njihovih sugestija, ne bi ovako dugo ni opstali."

"Naš kabare je pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena", naveo je Pingović.