2. jun 2023 09:05

Reditelj Darko Nikolić: Ženski likovi su jaki u seriji "Nemirni"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Reditelj Darko Nikolić: Ženski likovi su jaki u seriji "Nemirni"

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Darko Nikolić koji je govorio o svom radu na kriminalističkoj seriji "Nemirni".

Nikolić je rekao da je u radi na "Nemirnima" imao stav, kao i na prethodnom projektu "Jedini izlaz", da "nam fali jakih ženskih likova".

 

"Ovde se u priči nametnulo, a negde smo i sami ubacili, nekoliko ženskih likova koji su jako dobro raspisani i zahvalni za glumu", naglasio je reditelj.

Ocenivši da su u seriji "svi ženski likovi dosta jaki", Nikolić je pomenuo da glavnu junakinju igra Nikolina Friganović, Jelena Stupljanin ima zahtevnu dvostruku ulogu, majku tumači Anica Dobra, a tu je i Milena Predić.

Vizuelnom identitetu serije doprinosi Vladan Pavić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, koji je prema mišljenju Nikolića "jedan od naših najboljih direktora fotografije, užasno precizan i pripremljen".

Nikolić je rekao da gleda mnogo serije, od kojih sve naše, kako bi video gde je njegovo mesto, a prati i razne inostrane filmske i televizijske produkcije.

"Učim, gledam, skupljam. Ono što pravim voleo bih da može da gleda bilo ko izvan našeg govornog područja. To mi je osnovno polazište. Serija 'Nemirni' nije samo za srpsko tržište", naglasio je reditelj.

Prema njegovim rečima, već postoji druge i treće sezone "Nemirnih", i sledi dogovor sa Telekomom o nastavku serije.

"Nemirni" su nastali po motivima knjige Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", gde je Nikolić u scenario sa Danicom Nikolić Nikolić i Jelenom Ilić uneo mnoštvo drugih likova koji ne postoje u romanu.

"Taj roman je polazna tačka, ali oni koji su čitali roman i budu gledali seriju shvatiće da su to dve potpuno različite stvari", rekao je Nikolić.